Suurbritannia soovib saada maailma krüptoraha keskuseks

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Bitcoin
Bitcoin Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Briti rahandusministeeriumi ametniku sõnul soovib Ühendkuningriik aasta jooksul kehtestada seadused, mille eesmärk on krüptoäri reguleerida ja muuta riik krüptofirmadele atraktiivseks, vahendas USA telejaam CNBC.

Ühendkuningriigi valitsuses algas veebruaris krüptovarasid puudutavate seaduste loomise arutelu, mis peaks eelnõuks saama 30. aprilliks.

Ühendkuningriik soovib end positsioneerida krüptosõbraliku riigina, et meelitada valdkonnas tegutsevaid ettevõtteid riigis äri ajama. Eelmisel aastal ütles Ühendkuningriigi toonane rahandusminister, praegune peaminister Rishi Sunak, et tema eesmärk on muuta Suurbritannia krüptovaratehnoloogia üleilmseks keskuseks.

Ühendkuningriigi rahandusministeeriumi majandussekretär Andrew Griffith ütles, et uus krüptoseadus võib jõustuda aasta jooksul.

«Me oleme saanud tagasi kontrolli oma seaduste üle. See on miski, mis Ühendkuningriigil aastakümneid puudus,» ütles Griffith CNBC-le, viidates Suurbritannia lahkumisele Euroopa Liidust 2020. aastal.

Krüptoärimehed soovivad seadusi

Krüptoettevõtete esindajad ütlesid CNBC-le, et soovivad oma valdkonnas suuremat õigusselgust ning et riigid kehtestaksid konkreetsed krüptovarasid puudutavad seadused. Muu hulgas soovivad nad, et käibele võetaks krüptomündid, mille väärtus on tagatud finantsvaradega, näiteks võlakirjadega.

Siiani on vaid Dubai ja Singapur üritanud end näidata krüptosõbralike riikidena, kes julgustavad krüptovaldkonna ettevõtjaid nende piirkonnas tegutsema.

Samas on USA võtnud krüptovaluutafirmade suhtes jäiga positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles