Bercmani käive kasvas 65 protsenti

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Bercmani ülekäiguraja näide.
Bercmani ülekäiguraja näide. Foto: Bercman Technologies

Tallinna börsi alternatiivturul kaubeldava tehnoloogiaettevõtte Bercman Technologies 2023. aasta esimese kvartali müügikäive oli 486 627 eurot. Aasta võrdluses kasvas käive 65 protsenti.

Möödunud aastal tegi Bercman muudatusi ettevõtte struktuuris ja muutused toimusid ka juhtkonnas. Ettevõtte tegevjuhi Mart Suurkase hinnangul on tehtud otsused end õigustamas ning varasemast konservatiivsem hoiak tulude prognoosimisel ja kulude juhtimisel on saanud esimese kvartali tulemuste kaudu ka kinnitust õigetest valikutest.

«Käesolev aasta tõotab tulla ärikeskkonnale ja majandusele raske, aga sellele vaatamata hoiame kurssi ekspordivõimekuse kasvatamisel ning ettevõttesiseste protsesside arendamisel,» kommenteeris Suurkask börsiettevõtte plaane.

Esimeses kvartalis paigaldati Bercmani esimese omatoote, nutika ülekäiguraja komplektid Ühendkuningriiki, Šotimaale Ayri linna ja Kreekas Rhodose saarele. Nutikate ülekäiguradade paigaldamiseks saadi tellimused Austraaliast ning Bosniast ja Hertsegoviinast, kuhu saadetakse ülekäiguraja ohutussüsteemid teises kvartalis. Samuti eksporditakse ülekäigurajad teises kvartalis Horvaatiasse ning ohutussüsteemide paigaldus toimub Eestis Kohtla-Järvel.

Bercman Gruppi kuuluva tänavu kümnendat tegevusaastat tähistava asjade interneti arendusteenuse ettevõtte Krakul juhi Kristjan Tozeni sõnul oli aasta algus ettevõttele tavapärasest tugevam. «Esimene kvartal tõi uued kliendid Eestist ja Rootsist, aga töö jätkus ka juba eelmisel aastal alustatud projektidega. Arendusteenuse lahendusi eksportisime Singapuri, Šveitsi, USA ja Rootsi turgudele,» lisas Tozen ning avaldas tänu usalduse eest kõigile Krakuli klientidele, kellega kümne aasta jooksul koostööd on tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles