Nokia kehvad tulemused kukutasid aktsiat

PM Majandus
Copy
Nokia uus logo ettevõtte Espoo peakontoril.
Nokia uus logo ettevõtte Espoo peakontoril. Foto: Nokia

Nokia Oyj teatas oodatust nõrgemast kasumist, kuna nõudlus 5G-seadmete järele on mõnel ettevõtte küpsemal turul aeglustunud.

Esimeses kvartalis oli korrigeeritud ärikasum 479 miljonit eurot, teatas Espoos asuv mobiilsideettevõte neljapäeval oma avalduses. Korrigeeritud kasum aktsia kohta oli 6 senti, mis on vähem kui analüütikute prognoositud 7 senti. Nokia käive kasvas samas 10% ja ulatus 5,9 miljardi euroni.

Nokia aktsia langes Helsingis pärastlõunase seisuga koguni üle 8 protsendi 3,9 eurole, olles seega nüüd langenud enam kui 20 protsenti võrreldes aastataguse ajaga.

Viidates suurenenud müügile, ütles tegevjuht Pekka Lundmark, et esimene kvartal andis Nokia jaoks tugeva alguse 2023. aastale, kuid tulevikku vaadates on näha mõningaid märke sellest, et majanduskeskkond hakkab klientide kulutusi mõjutama.

«Arvestades jätkuvat vajadust investeerida 5G-sse ja kiudoptikasse, näeme seda eelkõige ajastuse küsimusena,» ütles Lundmark avalduses. «Sellegipoolest säilitame oma kuludistsipliini, et tagada, et suudame selles ebakindluses edukalt navigeerida.»

Ta kinnitas, et Nokia säilitab oma varem antud väljavaate ülejäänud aastaks. «Oleme jätkuvalt graafikus, et saavutada järjekordne kasvuaasta, nii et meie väljavaated jäävad muutumatuks, eeldades, et kasumlikkus on teisel poolaastal tugevam kui esimesel poolaastal,» ütles Lundmark.

Nokia on koos Rootsi Ericssoni, Hiina Huawei ja Lõuna-Korea Samsungiga üks maailma peamisi 5G ehk viimase põlvkonna lairibatehnoloogia tarnijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles