Wall Streeti aktsiad tõusevad, hoolimata majanduskasvu aeglustumisest

Copy
Wall Streeti pull.
Wall Streeti pull. Foto: CARLO ALLEGRI

Wall Streeti aktsiad tõusid neljapäeval hoolimata andmetest, mis näitasid USA majanduskasvu aeglustumist, mis tõstatas uusi küsimusi intressimäärade tõstmise kohta. Euroopa ja Aasia turud tõusid enamasti.

Dow Jones tööstuskeskmine tõusis 0,94 protsenti 33 616 punktile. Laiapõhjaline S&P 500 tõusis 1,27 protsenti 4 107,38 punktile, samas kui Nasdaq Composite indeks tõusis 1,87 protsenti 12 076,39 punktile. 

Tehnoloogiarikka Nasdaqi aktsiaindeksi tõusule aitas suuresti kaasa Facebooki omanikfirma Meta aktsiate üle 14 protsendiline hüpe pärast kasumiootuste ületamist.

Samuti tõusis dollar euro ja jeeni suhtes pärast seda, kui andmed näitasid, et Ühendriikide aastane sisemajanduse kogutoodangu kasv oli eelmises kvartalis 1,1 protsenti, võrreldes 2,6 protsendiga eelmise aasta neljandas kvartalis. Kuigi üldine kasvutempo aeglustus, taastusid tarbijakulutused.

«USA 2022-23. aasta intressimäärade tõstmise tsükli hilinenud mõju võib lõpuks aeglustada majanduskasvu,» ütles Validus Risk Managementi Põhja-Ameerika globaalsete kapitaliturgude juht Ryan Brandham.

Esimese kvartali oodatust palju madalam majanduskasv lisandub ebakindlatele USA tarbijate usalduse andmetele, mis on süvendanud muret laiema majanduslanguse pärast.

«Tänane segane andmekogum viitab aeglasemale majanduskasvule ja kleepuvamale inflatsioonile ning Föderaalreserv on raskes olukorras, kui ta püüab nende kahe teguriga toime tulla,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles