DelfinGroupi käive kasvas ligi poole võrra

BNS
Copy
DelfinGroup kasvatas kasumit
DelfinGroup kasvatas kasumit Foto: DelfinGroup

Riia börsil noteeritud Läti pandimajakett DelfinGroup suurendas 2023. aasta esimeses kvartalis käivet võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 46 protsenti, jõudes 11,1 miljoni euroni.

Ettevõtte kulumieelne ärikasum (EBITDA) kasvas 3,9 miljoni euroni, mis on 53 protsenti rohkem kui 2022. aasta esimeses kvartalis, teatas DelfinGroup. Maksueelne kasum suurenes 16 protsendi võrra, jõudes 1,8 miljoni euroni. DelfinGroupi laenuportfell on alates aasta algusest kasvanud 9 protsendi võrra 73,5 miljoni euroni.

«Näitasime stabiilset kasvu ettevõtte jaoks strateegiliselt prioriteetsetes valdkondades: nii uute laenude kui ka jaemüügi sektoris, tutvustades ja edendades seejuures ringmajanduse põhimõtteid. Aprillis avasime Riias suurima kasutatud kaupade poe Banknote XL, pakkudes võimalust osta garantiiga kasutatud ja veidi kasutatud kaupu ning samuti võimalust müüa majapidamises enam mittevajalikke asju,» rääkis DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.

DelfinGroup andis esimese kolme kuu jooksul kokku välja 18,3 miljoni euro väärtuses tarbimislaene, mis on võrreldes eelmise aasta esimese kolme kuuga 59 protsenti rohkem. Pandilaenude väljastamine suurenes samas 58 protsenti, ulatudes 5,7 miljoni euroni. Ettevõte väljastas laene kokku 24 miljonit eurot. Esimese kvartali müük kasutatud, veidi kasutatud ja uute kaupade osas ulatus 3,3 miljoni euroni, mis on 43 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

«Esimese kvartali tulemused näitavad ühiskonnas suurt nõudlust DelfinGroupi pakutavate lihtsate ja kliendikesksete finantsteenuste ning kasutatud ja kontrollitud kaupade müügi järele nii meie enam kui 90 esinduses üle kogu Läti kui ka veebis. Esitatud äri- ja finantstulemuste põhjal ennustame, et ettevõte jätkab stabiilset kasvu,» prognoosis Ādmīdiņš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles