Vodafone'i uus tegevjuht koondab 11 000 töötajat

Copy
Vodafone'i kauplus Londonis.
Vodafone'i kauplus Londonis. Foto: TOLGA AKMEN

Briti mobiilsidehiid Vodafone kavatseb kolme aasta jooksul kaotada 11 000 töökohta, kuna uue juhi Margherita Della Valle sõnul on viimase aja tulemused halvenenud.

«Meie tulemused ei ole piisavalt head,» ütles Vodafone'i tegevjuht Della Valle koos teatega, et telefonikontserni aastane tulu on jäänud samaks.

Vodafone koondab 11 000 ametikohta, mis on üle 10 protsendi oma ülemaailmsest tööjõust, mis eelmisel aastal oli 104 000 töötajat.

«Selleks, et edu saavutada, peab Vodafone muutuma,» lisas Vodafone'i veteran Della Valle oma avalduses. «Me lihtsustame oma organisatsiooni, vähendame keerukust, et taastada konkurentsivõime,» ütles itaallanna, kes nimetati hiljuti alaliseks tegevjuhiks.

Pärast teateid kukkus Vodafone'i aktsia teisipäeval Londoni börsil 7,8 protsenti, 82,97 pennini. Investoreid ehmatas ka uudis, et firma vaba rahavoog on sel aastal tugevalt langenud.

Tehnoloogiasektoris on sel aastal olnud tuhandeid koondamisi, sealhulgas on koondanud Facebooki emaettevõte Meta, kuna inflatsiooni kasv nõrgestas majandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles