ALTERNATIIVTURG ⟩ Airoboti käive kasvas 109 protsenti, kahjum aga suurenes 347 protsenti

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Airoboti juhid helistasid avatuks ettevõtte esimese börsipäeva
Airoboti juhid helistasid avatuks ettevõtte esimese börsipäeva Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud aastal oli Airoboti kahjum 388 248 eurot, teatas ettevõte börsile.

Ettevõtte 2022. aasta kahjum oli prognoositust suurem peamiselt ühekordsete börsileminekuga seotud kulude, Venemaa-Ukraina sõja ja Covid-19 pandeemia koosmõjul tekkinud ajutise sisendhindade erakordse tõusu ning intensiivse panustamise tõttu tootearendusse.

«Kui välja jätta 2022. aasta ühekordsed kulud ja vähendada tootearenduse intensiivsust, siis suudaks ettevõte juba kasumlik olla,» märkis Airobot Technologiese juhatuse liige Heiki Aulik börsiteates.

Ettevõtte käive ulatus mullu 1 002 360 euroni. 

Airobot panustab tänavu esimesel poolaastal jätkuvalt tootearendusse nii targa ventilatsiooni kui küttejuhtimise kategoorias, olles täna teadaolevalt ainus õhutehnoloogia ettevõte, kelle ventliatsioonisüsteemid on ühendatavad nende küttejuhtimise lahendusega.

2023. esimesel poolaastal on Airobot turule toonud uue ventilatsiooniseadme mudeli L5, mis on mõeldud suurematele eramutele ja äripindadele. See mudel on tugev konkurent praegu arendajate ja ehitajate enim kasutatud lahendustele. Tooteportfelli laiendamine ja uude tootesegmenti sisenemine omakorda annab Airobotile eelduse saavutada seatud käibe-eesmärgid ning maandada tururiske.

Airobot näeb aina rohkem koostöövõimalusi kinnisvara arendajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles