Kuressaare Auriga kaubanduskeskuse omaniku müügitulu oli aasta esimestel kuudel ligi 10 miljonit (1)

Copy
500 eurosed. Pilt on illustratiivne.
500 eurosed. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Kinnisvarainvestor Summus Capitali müügitulu ulatus 2023. aasta esimeses kvartalis 9,8 miljoni euroni, saavutades 2022. aasta esimese kvartaliga võrreldes 15,2-protsendilise kasvu. Kasvu taga oli eelkõige Lätis Damme kaubanduskeskuse ost ja üüride indekseerimine.

Ärikasum kasvas 6,6 miljoni euroni, mis on 16 protsenti rohkem kui eelmine aasta samal perioodil. Ettevõtte kasumit mõjutasid euribori tõusust tingitud intressikulude kasv, Damme kaubanduskeskuse omandamisega seotud laenude lisandumine ja pangalaenude refinantseerimine enne maksustamist, jättes selle sarnaselt 2022. aasta esimese kvartaliga 4 miljonile eurole, teatas ettevõte.

Puhaskasumist 3,9 miljonit eurot kuulus Summus Capitali aktsionäridele.

Summus Capitali bilanss oli esimese kvartali lõpus 423,7 miljonit eurot, mida on ligi 5 protsenti rohkem kui mullu samal ajal, kui bilanss oli 403,6 miljonit eurot. Ettevõtte kohustused ulatusid 247,3 miljoni euroni.

Rahajääk oli 10,7 miljonit eurot – 2022. aasta lõpus oli jääk 16,4 miljonit eurot. Vähenemine tulenes peamiselt laenu tagasimaksetest ja võlgade vähenemisest. Omakapitali kogumaht vähenes kvartaliga 1,6 protsenti, 176,4 miljonile eurole, millest 167,4 miljonit eurot kuulus Summus Capitali aktsionäridele.

Summus Capitali juhatuse liige Aavo Koppel ütles, et portfell toimis plaanipäraselt: tulud laekusid, üürimaksete olukord on rahuldav ja kulusid on kontrolli all.

Summus Capitalile kuuluvad Eestis Saaremaal kaubanduskeskus Auriga ja mitu ärihoonet Tallinnas, näiteks Veerenni 1, kus tegutseb Confido kliinik. Lätis Riias kuulub firmale kaubandushoone, kus tegutseb ehituspood Depo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles