Infortari börsileminek nihkub Gaso ostmise tõttu sügisesse

BNS
Copy
Tallinn Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt.
Tallinn Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt. Foto: Mihkel Maripuu

Kuivõrd Läti gaasijaotusvõrgu ostmise vormistamine võtab veel aega, nihkub kevadesse plaanitud Infortari börsileminek sügisesse, ütles rahvusringhäälingule ERR Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

Vajalikud load Gaso ostuks loodetakse saada suvel. «Plaanid on endised, tahame avaliku emissiooni teha ja börsile minna. Oli võimalus juba kevadel minna, aga kevadel tekis järsku investeerimisvõimalus, et saame ära osta Läti gaasijaotusvõrgu ettevõtte Gaso. Kuna see oli nii suur investeering, mida me peame ilmtingimata prospektis kajastama, siis emissioon lükkus edasi sügisesse,» ütles Hanschmidt uudisteportaalile.

Eesti Gaas sõlmis aprillis 120 miljoni euro suuruse lepingu Latvijas Gaze tütarfirma Gaso omandamiseks, kellele kuulub Läti maagaasi jaotusvõrk. Tehingu lõpuleviimiseks on vajalik Läti konkurentsiameti nõusolek ning Läti valitsuse poolne luba Gaso kui strateegilise ettevõtja omandamiseks.

Eesti Gaasi omanik Infortar teatas plaanist börsile minna tänavu märtsis. "Infortar on kasvanud niivõrd suureks, et järgmine loogiline samm on olla börsil ja avalik. Investorbaasi laiendamine ja börsiga liitumine annab meile võimaluse veel kiiremini rahvusvaheliselt kasvada, varade väärtust kasvatada ja täiendavaid rahastamisvõimalusi leida," selgitas Hanschmidt toona pressiteates.

Infortar on investeerimisettevõte, mille bilansimaht ulatub 1,1 miljardi ja omakapital 569 miljoni euroni. Infortar tegutseb viies riigis, ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad on energeetika, laevandus ja kinnisvara. Kokku kuulub Infortari kontserni 48 tütarettevõtet. Infortar omab 40 protsendi suurust osalust AS-is Tallink Grupp, 100-protsendist osalust AS-is Eesti Gaas ning mitmekülgset kinnisvaraportfelli.

Infortari kinnisvaraportfellis üle 100 000 ruutmeetri kinnisvara – neli hotelli, mitmeid büroohooneid, logistikakeskus Maardus, Tallink Tennisekeskus ning pea 50 hektarit arenduspotentsiaaliga maad Tallinnas ja selle ümbruses. Kinnisvaraga on tihedalt seotud Infortarile kuuluvad ehitusettevõtted EG Ehitus, INF Ehitus ja INF Infra ning ehitusmaavaradega tegelev Eesti Maavarade Grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles