Analüütikud: Statoilile tehti väga hea pakkumine

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: SCANPIX

Kanada Alimentation Couche-Tard pakub Statoil Fuel & Retail ASA aktsia eest 53 Norra krooni, mis on analüütikute kinnitusel väga hea pakkumine.

Kanada ettevõte saab plaani kohaselt 54 protsenti firmast 8,6 miljardi Norra krooni eest ning kogu ettevõtte väärtuseks teeks see 15,9 miljardit Norra krooni.

«Pakkumine on tugev. Meie aktsia hinnasihiks oli 48 krooni,» kinnitas Pareto Securitiesi analüütik Eirik Veggem Dahle Norra E24-le.

«Kanada ettevõte on tugev tööstusomanik. Pakkumine, mille Statoil Fuel & Retailo juhatus ja nõukogu on heaks kiitnud, on hea lahendus kõigile osapooltele,» kinnitas Satoili asepresident finantsalal Torgrim Reitan.

Reitaini sõnutsi annab pakkumine ettevõtte aktsionäridele hea tootluse ning suurendab ettevõtte kapitali, lubades firmal edaspidi keskenduda naftatööstusele ja tehnoloogiale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles