Viisnurk jäi esimeses kvartalis kahjumisse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

esimese kvartali müügitulu oli 4,6 miljonit eurot mis tähendab 2011 aasta esimese kvartaliga võrreldes 13-protsendilist kasvu. Firma kahjum oli 173 000 eurot, võrrelduna 2011 aasta esimese kvartali102 000 eurose puhaskasumiga.

Müügi kasv tuli põhiliselt Püssi naturaalsete puitkiudplaatide tehase toodete müügist ning müügist Skano jaeketis, mis kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 30 protsenti, teatas firma börsile.

Samas langes teiste võrreldavate äriüksuste (Pärnu kiudplaadivabrik, Isotex siseviimistlusplaatide üksus ja Pärnu mööblivabrik) müük eelmise aasta sama prioodiga võrreldes 8 protsenti.

Eelmise aasta esimeses kvartalis moodustas müük Soome turule kogu kontserni müügist 46 protsenti, kuid Soome turul toimus käesoleva aasta esimestel kuudel nõudluse ootamatult terav langus ning müük Soome on langenud 29-protsendini ettevõtte käibest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles