Euroopas börsiralli

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfudi börs
Frankfudi börs Foto: SCANPIX

Euroopa börsid kerkisid täna järsult pärast seda, kui euroliidu juhid otsustasid lõdvendada Hispaania pankadele hädaabilaenu tagasimaksmise tingimusi ja võimaliku abi andmist Itaaliale.

Hispaania suurpanga Banco Santander oli pangaaktsiate suurimate tõusjate seas kerkides 6,1 protsenti pärast seda kui Brüsselis toimunud tippkohtumisel otsustasid riigid loobuda eeliskreeditoride staatusest.

Euroopa aktsiaindeks Europe 600 kerkis hommikul 2,6 protsenti. Kuu algusest on indeks kosunud 4,1 protsendi võrra, kirjutab Bloomberg. Londoni börsiindeks FTSE kerkis 1,6 ning Frankfurdi börsiindeks DAX kosus 2,5 potsenti.

«Juhid on pasundanud meetmetest vähendamaks riikide võlakirjade ja pangandusega seotud hirme,» kirjutas klientidele investeerimisfirma ETX Capital turgude strateeg Ishaq Siddiqi. «Riskid on kindlasti tagasi. Turud ootavad täna, tippkohtumise teisel päeval, uusi uudiseid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles