Euroopa müüs detailidevaese kokkuleppe turgudele maha

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplejad Frankfurdi börsil.
Kauplejad Frankfurdi börsil. Foto: SCANPIX

Vaatamata vähestele detailidele suutsid Euroopa liidrid tippkohtumisel vastu võetud otsused turgudele maha müüa, kirjutab Reuters.

«Tippkohtumine eurokriisi lõplikuks lahendamiseks hõbekuulikest ei anna,» ütles Holger Schmieding maailma ühe vanema pangast Berenberg Bank. «Tegemist on veelkordse katsega võita aega enne kui struktuursed reformid ja muutused fiskaaldistsipliinis hakkavad tulemusi andma,» ütles ta ja lisas, et lõppude lõpuks tähendab see mõningast progressi.

Euro kurss kerkis 1,25 protsenti 1,2595 dollarini euro, Hispaania 10 aastase lunastamistähtajaga võlakirjade tulusus tegi selle aasta suurima languse 6,62 protsendini, Itaalia 10-aastaste võlakirjade tulusus langes 5,96 protsendini ja Saksamaa võlakirjade intress tegi suurima tõusu alates eelmise aasta novembrist.

Kuid kas jäävad otsustega ka pikemaks ajaks rahule, pole veel teada. Pärast eelmisi tippkohtumisi on kergendusralli kestnud mõne päeva või ainult mõne tunni, sest ilmsiks on tulnud uued kahtlused.

«Tegemist on ühe sammuga väga pikal teekonnal,» ütles Lloyds Banki turgude peastrateeg Charles Diebel. «Aga kuna meil pole mingeid detaile, on riskid endiselt üleval, sest turud hakkavad otsima auke, nagu nad on teinud varemgi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles