Facebook valmistas investoritele pettumuse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Maailma populaarseim sotsiaalvõrgustik avalikustas neljapäeva hilisõhtul esimesed majandustulemused pärast börsile minekut. Kuigi Facebooki kasutajate arv kasvab jätkuvalt, ei suuda ettevõte investoritele tõestada, et suudab nende pealt ka raha teenida. Facebooki aktsia tegi eilse kauplemispäeva alguses läbi 16-protsendilise vabalanguse.

Mais toimunud aktsiate avalik esmaemissioon andis tunda kvartalitulemuses, sest sellega seotud kompensatsioonide maksmise tõttu jäi Facebook 157 miljoni dollariga kahjumisse. Kui kompensatsioonid kõrvale jätta, teenis ettevõte aktsia kohta 12 senti kasumit, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vaid ühe sendi võrra parem tulemus.

See aga tähendab, et ettevõte pole suutnud aasta jooksul suurendada kasumlikkust peaaegu kolmandiku võrra suurenenud käibe ja kasutajanumbritega samas tempos.

Facebookile teeb raha teenimise keeruliseks internetikasutajate aina kasvav mobiilsesse keskkonda üleminek. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles