Tallinki reisijate arv rekordiline, kaubavedu teeb vähikäiku

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink
Tallink Foto: Raigo Pajula

Tallinki reisijate arv kasvas juulis 0,5 protsenti rekordilise 1,16  miljoni reisijani, kaubaveo maht aga langes kuus protsenti, teatas ettevõte börsile.

Nii Eesti-Soome kui ka Eesti-Rootsi liinidel kasvas reisijate arv kuus protsenti vastavalt 552 155 ja 116 199 reisijani, mis mõlemad on ka rekordid. Soome-Rootsi reisijate arv langeb endiselt – juulis oli langus neli protsenti.  Soome-Rootsi liinid andsid esimeses kvartalist 41 protsenti Tallinki kogukäibest.

Vähikäiku teeb ka kaubavedu, mis langes kuus protsenti 21 380 konteinerini. Eesti-Soome liinidel kasvas kaubavedu 18 protsenti, teistel liinidel kaubavedu kahanes – Soome-Rootsi liinidel koguni kümnendiku võrra. Kaubavedu andis esimeses kvartalis 14 protsenti kontserni kogukäibest. Tuleb siiski arvestada, et üldnumbrite puhul on arvesse võetud ka eelmise aasta Soome-Saksamaa liinide numbrid. Ilma nendeta oleks Tänu Eesti-Soome liinide suure kasv tõttu ka kaubavedu plussis.

Sõiduautode vedu kasvas viis protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles