Komisjon määras AS Järvevanale hoiatuse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus.
Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus. Foto: Mihkel Maripuu

NASDAQ OMX Tallinna börsi Noteerimis- ja Järelevalvekomisjon otsustas määrata AS-ile Järvevana börsi reglemendi rikkumise eest hoiatuse.

Tallinna Börsi pressiteate kohaselt avalikustas AS Järvevana teabe õigeksmõistmisest kriminaalasjas 1-09-4486 (nn maadevahetuse kriminaalasi) 19. juunil 2012.a. ca 6,5 tundi hiljem selle avaldamisest kohtus ja esimestest kajastamistest meedias.

Teabe avalikustamise näol on komisjoni hinnangul tegemist ilmselgelt aktsiahinda mõjutava sündmusega, mida tõendab ka Järvevana aktsia hinna tõus 19.06.2012. Börsi reglemendi kohaselt on emitent kohustatud tagama sellise informatsiooni avalikustamise reglemendi nõuetes sätestatud korras ja tähtaegadel.

Samuti leidis Tallinna Börsi Noteerimis- ja Järelevalvekomisjon, et AS Järvevana ei ole täitnud börsi reglemendis sätestatud kohustusi, kuna teabe avalikustamise eest vastutavad isikud ei olnud börsile kättesaadavad ca 1,5 tunni jooksul arvates kohtuotsust kajastavate uudiste avalikustamisest meedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles